Schuttingfabriek.nl

Kwaliteit uit eigen fabriek

Hout informatie

Verklaring SchuttingFabriek.nl

Kwaliteitsschermen 

SchuttingFabriek.nl probeert uw tuin en omgeving mooier te maken. Wij vinden het ook belangrijk dat onze leefomgeving mooi en gezond blijft, daarom kopen wij enkel en alleen hout in van bedrijven die FSC- en PEFC-gecertificeerd zijn. Door uitsluitend gebruik te maken van hout met deze keurmerken kunnen wij garanderen dat onze geproduceerde schuttingen geen hout bevat van roofbouw op de bossen. SchuttingFabriek.nl verwerkt altijd kwalitatieve basismaterialen. Daarom kunnen wij garant staan voor onze tuinschermen en kunnen wij u verzekeren dat deze een lange levensduur hebben. 

 

De lange levensduur komt niet uitsluitend voort uit goede kwaliteit van het hout, maar ook de dikte van de planken. SchuttingFabriek.nl maakt gebruik van voldoende dikke planken voor extra stevigheid. Bijvoorbeeld onze grenen schermen worden gemaakt van 16 mm dikke planken, waarbij de tussenplank ook een dikte heeft van 16mm en dus extra stevig is.

Kwaliteit is altijd onze drijfveer! 

Schutting voorbeeld 1

Gecertificeerd, Waarborgen & Keurmerken:

Hout is een veel gebruikt product en hiervoor worden veel bomen gekapt. Wij houden van hout en daarom willen wij u kunnen garanderen dat onze producten van duurzame materialen worden gemaakt. Al het hout dat Schuttingfabriek.nl verwerkt is afkomstig FSC®- of PEFC-gecertificeerde groothandelaren. Deze keurmerken bieden u de zekerheid dat het hout afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen met verantwoord bosbeheer. In speciaal aangelegde productiebossen wordt meer aangeplant dan gekapt. Doordat in deze bossen de bomen dicht op elkaar geplant worden vormen ze een ecosysteem en onttrekken daarom enorm veel CO2 aan de lucht.

 

Maar wat hou(d)t FSC en PEFC in? 

FSC (Forest Steward­ship Council) is het bekendste keurmerk voor zowel hard- als zachthout. FSC is een internationale organisatie die verantwoord bosbeheer stimuleert door wereldwijde standaarden: 30% van de gecertificeerde bossen op aarde valt onder FSC.

PEFC (Programme for Endorsement of Forest Certification) is een internationale non-profit organisatie met als doel het duurzaam beheren van de bossen wereldwijd, gericht op de economische, ecologische en sociale functies van het bos: 60% van de gecertificeerde bossen op aarde valt onder PEFC. Meer dan 80% van ons zachthout komt uit PEFC-bossen. 

Wij houden van hout! Daarom maken wij gebruik van FSC- en PEFC-gecertificeerd hout! 

Schutting voorbeeld 1
Sowepro B.V. l Schuttingfabriek.nl Bedrijvenpark Twente 55 7602 KC Almelo
Openingstijden vestiging
ma t/m vr: 08:00 - 16:30
Telefonisch bereikbaar van
ma t/m vr: 09:00 - 20:00

Tel. 0546 575 763 info@schuttingfabriek.nl
KvK: 08183998 BTW.nr.: NL 8200.95.199.B.01

© 2008-2024 Sowepro B.V. Schuttingfabriek.nl
All rights reserved.