Menu >> Home » Tuinschermen plaatsen » Plaatsen beton tuinschermen

Plaatsen beton tuinschermen schuttingen.: SchuttingFabriek.nl

Iedereen kan een schutting van tuinschermen  plaatsen. Op deze pagina zal SchuttingFabriek.nl u een stap voor stap een handleiding geven voor een goede en snelle plaatsing van alle schuttingdelen.

Stap 1. Aantal schermen bepalen

U bepaald per zijde de lengte van de schutting door de maten aan de buitenzijde (buitenwerkse maten) op te nemen. Een schutting heeft een afmeting van 180 cm daarbij komt de betonpaal van 10 cm en 1 cm ruimte (speling) per schuttingdeel. Op deze wijze hebt per scherm 191 cm lengte nodig. Om te beginnen hebt een extra paal nodig welke ook 10 cm ruimte inneemt. Het aantal schuttingen dat u nodig bent is dan:

de totale lengte in cm – 10cm (eerste paal) gedeeld door 191 deze uitkomst altijd afronden naar boven. Dit is het aantal schermen dat je nodig bent voor deze lengte.

Stap 2. Bepalen aantal palen

Zelfde dan het aantal schermen +1 voor de beginpaal

Stap 3. Bepalen aantal onderplaten

Zelfde dan het aantal schermen.

Stap 4. Bepalen aantal beslagsets

Het aantal beslagsets is het aantal palen x 2

Stap 5. Plaatsen van de schermen.

Maak de tuin / grond ter plaatse waar de schutting komt te staan vlak en span een strakke horizontale lijn ongeveer 5 cm langs de plek waar het midden van de schutting komt te staan. Deze lijn horizontaal (waterpas) ongeveer 20 cm boven de grond spannen.


Stap 6. Gaten graven en palen plaatsen.

Graaf het gat van de eerste paal +/- 60 á 70 cm diep (Afhankelijk van de schutting hoogte) Je kunt dit gemakkelijk meten door op de steel van de schop een plankbandje te plakken op 80 á 90 cm van af de onderkant van de schop. Je kunt deze nu aan de lijn houden om de diepte te meten. Een andere mogelijkheid is een kettinkje met een lengte van 80 á 90 cm gebruiken om te meten tussen de lijn en onder in het gat. Wanneer het gat de juiste diepte heeft kunt u de paal in gat plaatsen tegen de lijn. En rechtop (waterpas). Vervolgens aanvullen met zand en goed vast stampen. Plaats in paal de eerste onderplaat om de afstand tot de volgende paal te meten en graaf vervolgens ook dit gat. Diepte bepalen en plaatsen, waterpas zetten en aanvullen. Herhaal deze procedure totdat je bij de laatste paal bent.

Stap 7. Op lengte maken onderplaat en schutting.

Om te bepalen hoeveel je van de laatste schutting en onder plaat moet afhalen maak je de volgende berekening: meet vanaf de laatste geplaatste paal tot aan het eind van de schutting. Haal hier 11 cm (paal + speling) vanaf. Deze uitkomst trek je van 180 af en je uitkomst is het deel dat je van de onderplaat en scherm moet afzagen.

Stap 8. Monteren beslagsets en schermen

De beslagsets worden gemonteerd in de voorgeboorde gaten in de betonpalen. Vervolgens worden hier tegen aan de schermen geplaatst en vastgezet met schroeven.

Stap 9. Herhaal deze procedure voor alle te plaatsen schuttingen in uw tuin. Let op! Indien schuttingen tegen elkaar staan in een hoek dan bent u geen extra beginpaal nodig maar wel een hoekpaal!

Om U zo goed mogelijk te adviseren, werken wij uitsluitend met volledig ingevulde formulieren!

Wilt U informatie of dat wij contact met U opnemen?

Uw naam:*

Plaats:*

Telefoon:

Email adres:*Bericht: