Menu >> Home » Tuinschermen plaatsen » Plaatsen houten tuinschermen

Plaatsen houten tuinschermen schuttingen.: SchuttingFabriek.nl

Iedereen kan een schutting van tuinschermen  plaatsen. Op deze pagina zal SchuttingFabriek.nl u een stap voor stap een handleiding geven voor een goede en snelle plaatsing van alle schuttingdelen.

Stap 1. Aantal schermen bepalen

U bepaald per zijde de lengte van de schutting door de maten aan de buitenzijde (buitenwerkse maten) op te nemen. Een schutting heeft een afmeting van 180 cm daarbij komt de houten paal van 7 cm en 1 cm ruimte (speling) per schuttingdeel. Op deze wijze hebt per scherm 188 cm lengte nodig. Om te beginnen hebt een extra paal nodig welke ook 7 cm ruimte inneemt. Het aantal schuttingen dat u nodig bent is dan:

de totale lengte in cm – 7cm (eerste paal) gedeeld door 188 deze uitkomst altijd afronden naar boven. Dit is het aantal schermen dat je nodig bent voor deze lengte.

Let op!   Bij palen van 9 cm delen door 190 cm en op de plek van 7,  9 cm invullen

               Bij palen van 6.5 cm delen door 187,5 cm en op de plek van 7,  6,5 cm invullen

               Bij palen van 8.5 cm delen door 189,5 cm en op de plek van 7,  8,5 cm invullen              

Stap 2. Bepalen aantal palen

Zelfde dan het aantal schermen +1 voor de beginpaal

Stap 3. Bepalen aantal L beslag

Het aantal L beslag is het aantal palen x 4 

Stap 4. Plaatsen van de schermen.

Maak de tuin / grond ter plaatse waar de schutting komt te staan vlak en span een strakke horizontale lijn ongeveer 4 cm langs de plek waar het midden van de schutting komt te staan. Deze lijn horizontaal (waterpas) ongeveer 20 cm boven de grond spannen.

Stap 5. Gaten graven en schutting plaatsen.

Graaf of boor het gat van de eerste paal +/- 90 cm diep (Afhankelijk van de schutting hoogte) Je kunt dit gemakkelijk meten door op de steel van de schop een plankbandje te plakken op 110 cm van af de onderkant van de schop. Je kunt deze nu aan de lijn houden om de diepte te meten. andere mogelijkheid is een kettinkje met een lengte van 110 cm gebruiken om te meten tussen de lijn en onder in het gat. Wanneer het gat de juiste diepte heeft kunt u de de paal in gat plaatsen tegen de lijn. En rechtop (waterpas). Vervolgens aanvullen met zand en goed vast stampen. Zet het L beslag op de paal vast ter hoogte van de tussenlat in de schutting. Zet de schutting er tegenaan en bepaal waar het volgende gat moet komen, plaats deze plaats een paal met daarop het L beslag. Monteer de eerste schutting en zet alles mooi rechtop en waterpas. Vul het gat en stamp de grond goed aan. Herhaal nu deze procedure tot aan het laatste scherm

Stap 6. Op lengte maken laatste schutting.

Om te bepalen hoeveel je van de laatste schutting moet afhalen maak je de volgende berekening: meet vanaf de laatste geplaatste paal tot aan het eind van de schutting. Haal hier 8 cm (paal + speling) vanaf. Deze uitkomst trek je van 180 af en je uitkomst is het deel dat je van het scherm moet afzagen.

Stap 7. Herhaal deze procedure voor alle te plaatsen schuttingen in uw tuin. Let op! Indien schuttingen tegen elkaar staan in een hoek dan bent u geen extra beginpaal nodig.

Om U zo goed mogelijk te adviseren, werken wij uitsluitend met volledig ingevulde formulieren!

Wilt U informatie of dat wij contact met U opnemen?

Uw naam:*

Plaats:*

Telefoon:

Email adres:*Bericht: